beats by dre cheap

Harold Camping reakcija na "nesmak" svijeta

"Ne želi davati nikakve izjave nakon što se njegovo proročanstvo o smaku svijeta nije obistinilo

Harold Camping (89) još ne zna pojasniti što je tačno bilo pogrešno u njegovom proročanstvu i zašto se nije ostvarilo. Ovaj radikalni evanđelist tvrdio je kako će 21. maja 2011. biti smak svijeta. Član upravnog odbora Campingove kompanije FamilyRadio, Tom Evans, kaže kako se čuo s njegovom suprugom koja mu je rekla kako je Harold dobro te se nalazi u Oaklandu.

- Njegova supruga rekla mi je kako on ne namjerava davati nikakve izjave i objašnjavati svoje postupke u medijima - kaže Evans. 

Campingova žena kazala je kako je Harolda šokiralo to što Smaka svijeta nije bilo i što smo svi na Zemlji još živi. Evans smatra da njegov šef Camping u najmanju ruku duguje izvinjenje  javnosti. Njegovi sljedbenici i oni koji su čvrsto vjerovali da nam se bliži kraj rasprodali su svoju imovinu i odlazili na daleka putovanja kako bi vidjeli voljene ostali su razočarani i pomalo ljutiti.

Prema Campingu smak svijeta trebao je početi u subotu 21. maja tačno u 18 sati. Tada je jaki zemljotres prvo trebao pogoditi Božićni otok. Nakon zemljotresa, tvrdio je Camping, trebao je početi proces dug šest mjeseci nakon kojeg su samo odabrani trebali ići u raj. Harold Camping napisao je i knjigu pod naslovom 1994., u kojoj je pogrešno pretpostavio kako će sudnji dan doći još te iste godine." http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/svijet-zanimljivosti/36782-prorokov-harold-camping-je-u-soku-jer-nije-bio-smak-svijeta.html

"A onoga dana i onoga časa ne zna nitko, ni anđeli na nebu, nego samo Otac."

(Matej 24/36)

Biblija
http://biblija.blogger.ba
23/05/2011 23:52