beats by dre cheap

Amerikanac Harold Kamping: Biblija, apokalipsa u maju ove godine!

Smak svijeta neće se dogoditi 2012., kako je predviđeno kalendarom drevnih Maja, već ove godine, i to 21. maja, predviđa vlasnik američkog kršćanskog Porodičnog radija iz Kalifornije Harold Kamping (Camping). On je matematičkim proračunom, proučavajući Bibliju, došao do zaključka da će tog dana Isus drugi put sići na zemlju i da će biti spašeni samo odabrani, a preostali će umrijeti u strašnim mukama.

Kamping (88) je skoro 70 godina proučavao Bibliju, pa je do tačnog datuma apokalipse došao nakon podrobne analize biblijskih tekstova.

- Određeni brojevi pojavljuju se u Bibliji kada se govori o određenim temama. Tako je broj 5 vezan uz pokajanje, broj 10 uz cjelovitost, a broj 17 uz raj. Upravo pokajanje, cjelovitost i raj označavaju biblijsku priču o danu za naplatu grijeha - ispričao je Kamping.

On je dalje objasnio kako je došao do tačnog datuma smaka svijeta - 21. maja.

- Isus je razapet 1. aprila 33. godine. Otad do 1. aprila ove godine prošlo je 1.978 godina. Kada taj broj pomnožim brojem dana u solarnoj godini, odnosno 365.2422, dobija se rezultat 722.449. Na taj rezultat dodam još 51, a toliko je dana između 1. aprila i 21. maja, i do bit ćete identičan rezultat kao kada brojeve pet, deset i 17 pomnožite i dignete na kvadrat - kaže Kapming.

Kamping predviđa da će Zemlja biti uništena prirodnim katastrofama poput zemljotresa, poplava i erupcija vulkana. U prirodnim nepogodama umrijet će svi oni koji ne budu otišli u raj.

Prema nekim predviđanjima, smak svijeta trebao se dogoditi 21. decembra 2012. godine. Naime, tog dana se završava kalendar drevnih Maja. Kamping je apokalipsu najavio i za 6. septembar 1994. godine.
Izvor: http://www.dnevniavaz.ba/kiosk/svijet-zanimljivosti/23888-Amerikanac-Harold-Kamping-najavljuje-Smak-svijeta-desit-maja-2011-godine.html

Biblija
http://biblija.blogger.ba
07/01/2011 01:01