beats by dre cheap

ZNANOST (NAUKA) I BIBLIJA


Biblija i znanost jesu usklađeni

Znanstvenici su kroz prošla vrremena često griješili u pitanjima znanosti. Ali ne i Sveta Biblija – koja se dokazala znanstveno točnom. Premda Biblija nije prvenstveno znanstveni tekst, i kada je nešto spomenuto – kasnije se to pokaže točnim!
 

Znastvenici su prije vjerovali
Ali znanost sada pokazuje
Biblija je uvijek govorila
Ima samo između tisuću i tisuću i dvjesta zvijezda u cijelom svemiru. Ima trilijarde i trilijarde zvijezda; čovjek ih ne može izbrojiti! Jeremija 33:22a „Kao što se vojska nebeska ne može izbrojiti..."
Zemlja je plosnata. Zemlja je okrugla. Izaija 40:22a „On stoluje vrh kruga zemaljskoga..."
Svjetlo se ne kreće, ono je jednostavno tamo. Svjetlo se kreće – sastoji se od fizičkih dijelova; 'svjetlosnih valova' ili fotona. Job 38:19a „Koji putovi u dom svjetla vode? ..."
Teorija konstantnog stanja, zvijezde su jednostavno tamo vani Svaka je zvijezda jedinstvena, i dvoje od konstelacija zvijezda imaju povezanu gravitaciju. Job 38:31 „Možeš li lancem vezati Vlašiće i razriješiti spone Orionu?"
Loša se krv mora ispustiti kako bi osoba ozdravila. Krv je od vitalne važnosti za život, ponekad je potrebna transfuzija kako bi se dodalo više krvi. Levitski zakonik 17:11a „Jer je život živoga bića u krvi:..."
Zrak nema težinu, on jednostavno postoji. Kisik, dušik i ugljik-dioksid imaju svoje određene atomske težine koje se mogu izmjeriti. Job 28:25a „Kad htjede vjetru odrediti težinu..."
Vjetrovi pušu ravno preko zemlje. Zračne struje kreću se po velikom kružnom uzorku. Propovjednik 1:6b „...kovitla sad ovamo sad onamo, i vraća se u novom vrtlogu."
Zemlju netko nosi na svojim leđima. Zemlja slobodno lebdi u svemiru. Job 26:7b „On drži Zemlju o ništa obješenu."
Ljudi se jednostavno razbole, pranje ruku je nebitno. Mnoge se bolesti prenose preko kontakta, perite ruke ispod tekuće vode. Levitski zakonik 15:13b „... neka opere svoju odjeću i okupa se u tekućoj vodi..." 
Sve su zvijezde slične jedna drugoj. Svaka pojedina zvijezda je jedinstvena. 1. Korinćanima 15:41b „... jer se zvijezda od zvijezde razlikuje sjajem."
Nešto od ničega bez razloga – Model 'Velikog praska' puf, pogledajte svemir! Svaka akcija ima jednaku i suprotnu reakciju; to je stvarna znanost. Uzrok i posljedica; potreban je unos da bi došlo do izlaska. Postanak 1:1 „U početku stvori Bog nebo i zemlju.“

Premda je grčki znanstvenik Klaudius Ptolemi (oko 150 A.D.) bio pametan, on je ipak krivo učio da se ostatak svemira vrti oko Zemlje. Krivo. Ali vidite, znanstvenici su tada to vjerovali duže od tisuću godina. Znanstvenici su naučavali da se svemir okreće oko Zemlje; a oni su također u to ubijedili i druge obrazovane ljude, kao na primjer njihove istovremenike, europske crkveno-državne vođe. (Biblija to uopće ne naučava). Ustvari, u krivu je bio koncenzus znanstvenika i docnije su ti znanstvenici ubijedili druge da se također suprotstave Koperniku i Galileju, negdje oko 1600 A.D. Galileo je pokazao – da su tijekom duže od tisuću godina – znantstvenici krivo vjerovali.

Galileo nije primjer religija vs. znanost, nego je radije 'Epizoda Galileo' primjer kako je koncenzus znanstvenika u krivu, a onda su oni ubijedili također i druge – i koji su onda također krivo vjerovali.

Religija može biti dobra kada nas ona dovodi bliže istini.

Znanost također može biti dobra kada nas dovodi bliže istini.

Znanstvenici su međutim, obzirom da su ljudi, ponekad u krivu, kao što su to bili znanstvenici iz Galileova vremena. Sjetite se, znanstvenici su bili ti koji su bili u krivu i oni su ubijedili druge da se ostatak svemira okreće oko Zemlje (a to nije točno).

Sjetite se da su znanstvenici ranije imali običaj pomiješati astrologiju s astronomijom. A ranije, znanstvenici su znali pomiješati alkemiju s kemijom, i time su mnoge namagarčili. I tako, dok su znanstvenici tijekom prošlih vremena često bili u krivu, Biblija ostaje nepromjenljiva i točna. Danas evolucionisti miješaju svoje vjerovanje s onim što znanost kaže, premda prava znanost pokazuje da je nemoguće da bi evolucija mogla biti istinita.  Postanak 1:1 „U početku stvori Bog nebo i zemlju.“

Znanstvenici evolucionisti su ponovno u znanosti u krivu; i pokazat će se da je Biblija još uvijek točna i istinita.


PREPORUKE – Za više informacija

"Hidden Treasures in the Biblical Text" by Chuck Missler, c. 2000.  Published by Koinonia House, 120 pages.  ISBN 1-57821-127-1

"Scientific Facts in the Bible" by Ray Comfort, c.2001.  Published by Bridge-Logos Publishers, 95 pages.  ISBN 0-88270-879-1

"The Vanishing Proofs of Evolution" by Thomas F. Heinze.  Published by Chick Publications, 94 pages.  ISBN 0-758905-70-X

IZVOR: http://www.creationism.org/croatian/BibleSci_cr.htm

Biblija
http://biblija.blogger.ba
22/09/2010 14:56